Peak District lodge resort

Peak District lodge resort
Client
Darwin Escapes
Project
Rivendale Loddge Retreat
Location
Peak District

Overview

We have supplied plants worth more than £50,000 to help transform a new luxury lodge resort set in the heart of the Peak District.

The Challenge

Rivendale Lodge Retreat, previously known as Rivendale Caravan Park, has been redeveloped by leading lodge resort operator Darwin Escapes. The new lodge resort opened in September and offers luxury self-catering lodge accommodation alongside a bistro restaurant and bar.  Bespoke treehouses will also be added to the site.

We were asked to supply a large number of plants to help transform the new luxury lodge resorts grounds.

The 36-acre resort on the edge of Alsop-en-le-Dale village is set in a former quarry, and the site includes woodland areas, pastures and a pond that attracts ducks, geese, frogs and even newts.

The Solution

Our supply included more than 20,000 plants including hedging, shrubs, herbaceous and aquatics to the modernisation scheme, that includes hard and soft landscaping around the site.

Included in the supply were more than 4,000 ferns such as Dryopteris affinis, thousands of grasses, including Luzula sylvatica, and hundreds of geraniums.

The UK’s tourism industry is booming with staycations proving incredibly popular. People realise they don’t need to go abroad to enjoy a break so new destinations such as Rivendale will be on many people’s lists to visit next year.

Our plants have beautified and enhanced the new luxury resort’s grounds.  We hope holidaymakers and wildlife enjoy the plants for many years to come.

Group Grounds and Utilities Manager for Darwin Escapes, Kris Sutton said: “We’re delighted to have worked with the Johnsons of Whixley team again at our newly redeveloped Rivendale Lodge Retreat. They have been our main suppliers for many resorts in the Darwin Escapes portfolio, and we always receive top-quality stock.  The recent supply of plants for Rivendale has ensured the resort blends with the natural surroundings, and we are really pleased with the finished look.